מי שמכיר אותי יודע כמה אני אוהבת כדורי שוקולד והסוד בכדורי שוקולד יפיפיים כאלה כמו של מסעדות/ בתי קפה וקונדיטוריות הוא שהציפוי נדבק אליהם בצורה אחידה והם נראים פשוט מושלמים… לא משנה מתי בא לך לשים ביס באחד 🙂 (או שזו רק אני.. אבל, הבנת ;))
מה שהכיטוב בכדורי שוקולד הוא- שילדים אוהבים אותם! הם תמיד ישמחו לקחת חלק בהכנה וזו לגמריייכולה להיות פעילות משותפת שכולם נהנים ממנה.
אז הנה הטיפ שלי ליצירת הכדורים המושלמים עם ציפוי כזה:
המתכון הבא מבוסס על הכדורים המופלאים של ניקי בי .
כל כך קלים ומהירים להכנה- והכנסתי כמה שינויים קטנטנים:
מצרכים:
100 ג` חמאה
2 כפות אבקת שוקולית
100 ג’ שוקולד חלב / מריר
2 כפות סוכר
100 ג` ביסקוויטים
1/3 כוס חלב

אופן ההכנה:
1. לשים בקערה את השוקולד והחמאה להכניס להכניס למיקרו ולהמיס לבלילה אחידה.
2. לגרוס את הביסקוויטים לחתיכות קטנטנות. אפשר במעבד מזון או לשים בשקית ולדפוק עם הילדים יחד (באופן מפתיע זה משעשע אותם עד מאוד). פטיש שניצלים או כפות עץ גדולות עושות אחלה עבודה
3. לערבב את כל המצרכים כולל השוקולד והביסקוויטים לתערובת אחידה שמעורבבת היטב
4. להניח במקרר לחצי שעה בערך שהבלילה תתקרר ותתיצב (ויהיה קל יותר לעבוד איתה)
5. כבר חצי שעה- 40 דק’- להוציא מהמקרר. עכשיו עוברים לשלב הכי חשוב:

הציפוי
שימי מהציפוי שאת רוצה כמות נדיבה בצלחת עמוקה יחסית
לא תאמיני כמה הטיפ שלי פשוט- פשוט- פשוט
כדי ליצור את התוצאה המושלמת חשוב שתהיה לנו בלילה קרה ומגובשת שקל להכין איתה כדור געול ויפה ו….
הרטיבי ממש מעט את הידיים. כן. מים! המים יעזרו לכדור להתגלגל בקלות ולקבל צורה יפה וגם יהיו חומר מקשר שיעזור לסוכריות/ קוקוס/ שברי שקדים וכו’ להידבק.
הידיים צריכות להיות לחות אבל לא מטפטפות ממים ורק אז גלגלי את הכדור.
לאחר הגלגול הניחי במרכז קערת המילוי-והזיזי את הערה כך שהכדור יתערבב בה (אל תגלגלי את הכדור-גלגלי את הצלחת כך שהכדור יזוז בתוכה. למה? כדי שתגעי בו כמה שפחות).
לאחר מכן העבירי אותו למנג’ט (עטרת) יפה
ולבסוף העבירי את כולם למקרר-בעוד חצי שעה יהיו לך כדורים מ-ו-ש-ל-מים!!
בתאבון!

רוצה לשדרג את הכדור ולהפוך אותו למתנת give away מלאה בסטייל?
הנה ההמלצה שלי לשדרוג